Hyvää Joulua


http://kuvasto.fi/2018/11/kuvataiteilijoille-tarkea-artikla-13b-tarvitaan-kiireellisesti/

Euroopan parlamentti on esittänyt tekijänoikeusdirektiiviin uutta artiklaa 13b, joka koskettaa erityisesti kuvataiteilijoita ja muita kuvantekijöitä. Artiklan tarkoituksena on korjata liiketoimintamallia, jossa Googlen kaltaiset kuvahakupalvelut tekevät voittoa hakukoneiden kuvilla, mutta kuvien tekijät eivät saa työstään minkäänlaista korvausta.

Uusi artikla täydentää aiemmin esillä ollutta artikla 13:a, joka puuttuu verkkoalustojen ns. arvokuiluongelmaan. Artikla 13 koskee kuitenkin vain alustoja, kuten Facebook, YouTube tai Instagram, joille käyttäjät itse lataavat visuaalista sisältöä. Kuvahakukoneet sen sijaan imuroivat nettisivustoilta kuvia automaattisesti ja järjestelmällisesti, minkä jälkeen kuvat vielä erikseen indeksoidaan. Siksi täydentävä artikla tarvitaan.

Kuvat ovat arvokkaita, mutta kenelle?

- - -

Rauhallista Joulunaikaa kaikille.

Featured Posts
Recent Posts

© 2021 VILMA PANULA