top of page

Statement

Taiteilija ei aina ole läsnä, siinä tuijottelee

 

Kunnioitan myös taidetta joka on hyvin väärennetty. Läsnäolon etäännytys nyt-hetkestä on tuonut tilanteen jossa läsnäolosta on muodostunut konteksti.

 

Estetiikka ja teoksen sisäinen visuaalisuus

sulautuu ytimeksi, mutta ydin ei muutu muusaksi, ainakaan post-modernistisessa mielessä, tai minkä manifestin mukaan liikuttekaan, -

Biografia

Taiteellisen työskentelyni aloitin 2000-luvun ensikymmenen loppupuolella Varsinais-Suomen alueella. Tein tuolloin öljyvärimaalauksia joiden kankaat olin teipannut suoraan seinään kiinni ja ryyditin taiteellisia visioitani kohtalaisella määrällä kymmenen euron Merlot’ta. Tänä aikana valmistui myös pino ekspressiivisiä gouache-maalauksia A3-formaatissa joiden alkuperäiset kappaleet, kuten öljyvärimaalaustenkin, ovat nyt kadonneet ja työmetodit muuttuneet.
   Vuonna 2010 aloitin taideopinnot Oriveden Opistossa ja tänä aikana maalasin lävitse naturalismin, kansallisromantiikan, ekspressionismin, surrealismin, sekatekniikan ja futurismin, päätyen täysabstraktiin ilmaisuun. Taidekouluista minulle suositeltiin Lahden Ammattikorkeakoulun Taideinstituuttia jonka opinnot aloitinkin jo seuraavana vuonna. Opintojeni aikana tutustuin myös videotaiteeseen ja perehdyin ilmaisumuotoon noin puolentoista vuoden ajan jättäen maalaamisen hetkeksi aikaa kokonaan. Vietin koulujen loma-ajat reppureissaten ulkomaisissa taidemuseoissa pikkubudjetilla.
   Jatkoin Oriveden Opistossa kesäkurssien muodossa ja sain valmiiksi ensimmäisen runokirjani vuoden 2013 tienoilla. Raa’an verkkokalvolla julkaistiin vuonna 2014. Seuraavana vuotena valmistuin Taideinstituutista pääaineenani maalaus. Kumpaakaan opinahjoa ei nykyisellään ole enää olemassa. Jopa vaihto-opiskelukouluni taidelinja Takaokassa on lopetettu, samoin lukio josta kirjoitin ylioppilaaksi.
   Valmistumisen jälkeen lähdin ex tempore -road tripille kollegan kanssa 2015. Maalasin Kölnissä, Ranskassa ja Espanjassa. Toimin Helsingistä käsin ja osallistuin näyttelyihin ulkomailla, julkaisin toisen runokirjan vuonna 2016. Opiskeluajoilta lähtöisin oleva matkustusinto on laantunut ja keskityn maalausten työstämiseen paikallisesti tai residensseissä Suomessa.
   Vapaa-aikanani keksin uusia reseptejä ja luen paljon alan kirjallisuutta. Sain luvan toimia kaksoisammatissa taideteoreetikkona keväällä 2021. Toivonkin kenties julkaisevani vielä muutakin kuin YAMK-tutkimukseni lähivuosina.
   Asperger on hankala syndrooma ja haluan pahoitella kaikkia läheisiäni jotka joutuvat selviämään kummallisuuksieni kanssa. Kaikesta huolimatta uskon vakaasti mielikuvituksen ja ilon voimaan myös silloin kun kokonaiskuvat tuntuvat hankalilta tai synkiltä. Haluan taiteeni kautta tuoda näkyville filosofisia aatteita mutta myös kevyempää aisti-iloittelua riippuen katsojan mahdollisista lähtökohdista. Taide on peili joka näyttää sisimpämme ja tuo meille nautintoa kaikkine esteettisine elementteineen, ajatuksineen, motiiveineen ja ongelmineen. Jatkakaamme visuaalista diskurssia ja nauttikaamme alan tuomasta monimuotoisuudesta kommunikaation valtameressä.

bottom of page